
 

 
 

 

District Requirements for Expenditure Website 
 

 

Question:  
 
ISBA has received several questions about the line in Section 33-357, Idaho Code which states that “supporting contracts and 
performance reports upon which the expenditure is related when the documents already exist” shall be posted as part of 
each district’s expenditure website. Some of the questions related to this line and what types of documents should be 
included are answered below. 
 

Answer: 
 

 Yes, this means contracts, including teacher contracts.  

 No, performance reports would not include teacher observations or evaluations.  

 Our attorneys are unsure what the line means in regard to “performance report” unless it is used in a construction setting and putting 
all construction performance reports on the website would be exceedingly cumbersome and time consuming.  

 Yes and No on whether an invoice is a supporting contract or a performance report. The invoice may be a contract in certain situations 
or it may be a performance report if it demonstrates delivery or part delivery, etc.  

 No, you do not put legal bills on the site – those are privileged communications because they include a description of work. 

 

 

 

 

 

 

 

contact us with your question: 

 
Idaho School Boards Association 

PO Box 9797 

Boise, ID 83707-4797 

phone (866) 799-4722 

fax (208) 854-1480 

web www.idsba.org 

email info@idsba.org 

 

Ask ISBA is a service of the Idaho School Boards Association. Questions may be published online at www.idsba.org or in ISBA’s quarterly magazine, the SLATE. 
 

 

 
DISCLAIMER: The Idaho School Board Association, as a service to its member school districts and school boards, provides general assistance or information regarding issues of administration 
related to school districts. However, the Idaho School Board Association and its employees and agents are not legal experts, and are not intending to prov ide legal advice or services. The Idaho 
School Board Association is not a law firm, and should not be considered to legally represent any of its member school districts, their trustees or employees. Any information, advice, 
recommendations, or other assistance provided by the Idaho School Board Association to its member school districts, including the member school districts and employees, should not be 
considered legal advice, etc. Each member district should retain legal counsel for the purpose of obtaining legal advice, information, recommendations, or other legal assistance, and should not 
rely on information or assistance provided by the Idaho School Board Association for any legal purpose. The Idaho School Board Association will not and cannot be held l iable for any advice, 
recommendations, information, or other assistance provided to its member school districts, and such members should understand that such advice, etc. is provided for general and 
informational purposes only. By providing this advice, the Idaho School Board Association is not and does not create any special relationship with its members, other than for the purpose of 
providing general information, which should be verified with legal experts. 
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