
 

 
 

 

Mail-in only Precinct 

 
 

 

Question:  
 
One of the precincts in our District was a required mail in only precinct. Is this accurate? Can a County Clerk require 
that all ballots in any given area (precinct) be mailed in? 
 
Answer: 

 

Idaho Code section 34-308 authorizes the Board of County Commissioners to designate a precinct that has 
no more than 125 registered voters to be a mail ballot precinct. All voters in that precinct do vote by mail. 
Since all elections, under election consolidation, are conducted pursuant to title 34, electors vote by 
precinct. Those living within a mail ballot precinct receive all of the ballots on which they entitled to vote by 
mail. 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

contact us with your question: 

 
Idaho School Boards Association 

PO Box 9797 

Boise, ID 83707-4797 

phone (866) 799-4722 

fax (208) 854-1480 

web www.idsba.org 

email info@idsba.org 

 

Ask ISBA is a service of the Idaho School Boards Association. Questions may be published online at www.idsba.org or in ISBA’s quarterly magazine, the SLATE. 
 

 

 
DISCLAIMER: The Idaho School Board Association, as a service to its member school districts and school boards, provides general assistance or information regarding issues of administration 
related to school districts. However, the Idaho School Board Association and its employees and agents are not legal experts, and are not intending to prov ide legal advice or services. The Idaho 
School Board Association is not a law firm, and should not be considered to legally represent any of its member school districts, their trustees or employees. Any information, advice, 
recommendations, or other assistance provided by the Idaho School Board Association to its member school districts, including the member school districts and employees, should not be 
considered legal advice, etc. Each member district should retain legal counsel for the purpose of obtaining legal advice, information, recommendations, or other legal assistance, and should not 
rely on information or assistance provided by the Idaho School Board Association for any legal purpose. The Idaho School Board Association will not and cannot be held l iable for any advice, 
recommendations, information, or other assistance provided to its member school districts, and such members should understand that such advice, etc. is provided for general and 
informational purposes only. By providing this advice, the Idaho School Board Association is not and does not create any special relationship with its members, other than for the purpose of 
providing general information, which should be verified with legal experts. 
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